Merja Kuisma – Vie mut

Merja-KuismaVuoden 2012 Humppakuningatar Merja Kuisma julkaisi äskettäin singlen sanoittamastani laulusta Vie mut (säv. Kai Hämäläinen, san. Katja Tanskanen, sov. Hannu Takala/Kai Hämäläinen). Vie mut -laulu syntyi noin vuosi sitten. Laulun levyttämisestä kiinnostuivat useat artistit. Minä ja säveltäjä iloitsemme siitä, että saimme laulumme tulkitsijaksi Merja Kuisman, jolla on pitkä kokemus laulajana ja viihteen monitoiminaisena. Merja löysi Vie mut -laulun katsomalla YouTube-kanavaltani laulusta tekemäni esittelyvideon. Merja kertoi, että heti ensikuulemalta hän tunsi laulun omakseen. Merja otti pian yhteyttä laulun säveltäjään ja minuun.

MerjaMerja Kuisma on monipuolinen artisti, joka rohkeasti rikkoo rajoja. Merja on myös ammattitanssija. Yli 20 vuotta Merja Kuismalla oli oma showtanssiryhmä, BBG eli Big Bad Girls. BBG oli suosittu ja se esiintyi TV-ohjelmissa ja kiertueilla ympäri Suomea. Merja Kuisma opiskeli jo tuolloin laulua. Hän alkoi menestyä erilaisissa laulukilpailuissa. Esimerkiksi vuonna 1999 Merja oli Tapsan Tahtien finalistina. Olavi Virta -laulukilpailun naisten sarjan kolmostilan Merja Kuisma saavutti vuonna 2010. Merja on myös näyttelijä ja koreografi. Projekteja on ollut muun muassa Vaasan kaupunginteatterissa ja Uudessa Iloisessa Teatterissa.

Sanoittajan näkökulmasta Merja Kuisma on Vie mut -laululle ihanteellinen laulaja, koska hänellä on karismaa ja aistikkuutta laulaa rohkeaa ja eloisaa tulkintaa vaativaa tekstiä. Kai Hämäläisen sävellys on rock-sävyinen pop-iskelmä, jonka melodia ja rytmi vaativat vahvaa ja vauhdikasta otetta. Merja Kuismalla oli juuri oikea asenne laulun haltuunottoon. Merja Kuisma esitti Vie mut -laulun Lavakauden päättäjäisten gaalassa. Laulu on myös lähtenyt radiosoittoon.

MerjaKuismaVie mut -laulu äänitettiin Hannu Takalan studiolla Auran Äänipajalla. Hannu Takala on kysytty, taitava ja monipuolinen pitkän linjan muusikko, sovittaja, lauluntekijä sekä äänittäjä. Hän on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Lea Lavenin, Jonna Tervomaan ja Kike Elomaan kanssa. Hannu Takala vastaa yhdessä Kai Hämäläisen kanssa laulun hienosta sovituksesta. Sani Hillo tuo kitaristina lauluun oman taidokkaan lisänsä. Sani Hillo ja Hannu Takala ovat sekä studiolla että keikoilla tehneet vuosia yhteistyötä. Tämä projekti on ollut tiimityöskentelyn riemua alusta asti. Upeaa on ollut tehdä yhteistyötä osaavan pitkän linjan artistin ja ammattimuusikoiden kanssa.

YouTubesta löytyy Vie mut -laulun video

Valokuvat: Merja Kuisma ja Foto Mannelin

Lisätietoa Merja Kuismasta artistin kotisivulta

Mainokset

Kommentointi on suljettu.